duminică, 27 ianuarie 2013

Se dă lumea pe brazdă.

Am văzut azi, pe facebook o poză a unei tipe de la mine din liceu unde erau numai şi numei cărţi de-stea YA şi avea la descriere cam aşa: "Prefer sa ma doara capul de la citit,nu de la alcool.". Pfoa! Nu vă imaginaţi cum a săltat inima în mine de bucurie că am mai văzut încă una ca mine căreia nu îi este ruşine să spună că îi place să citească. Bine, eu nu pun poze cu cărţile mele, dar asta-i altă poveste. 
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m0fft5wL0w1qhzyzho1_500.gifFrate, într-un liceu care are o reputaţie "de elită" şi unde se ascultă manele la greu e ceva. Când am aflat la ce liceu voi intra mă gândeam că nu voi găsi decât urmaşi ai lui Dexter prin liceu, nimic "dat pe brazdă" adică, în traducere liberă, ceva mai uman. Numai că umanul care la început credeam că nu va exista este acum prea uman, dacă mă înţelegeţi. Adică în pauze se ascultă manele - la mine în clasă, zic - şi încă se mai vormeşte cocalariceşte pe mess şi pe facebook pentru că altfel nu estem jmech3ry.
E păcat, vă zic, pentru că atunci când eram mică mă vedeam având un viitor în România, dar se pare că şi la "liceul de elită" la care mă aflu s-au infiltrat cocalari şi cocălăriţe. Şi nu, nu-mi pasă dacă se va simţi cineva! Şi astfel, cum aş putea eu să stau în România când încerc să fiu mai deosebită într-o lume formată în majoritate din gloată - ca să nu folosesc alt cuvât mai dur -. 
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8idkl53QZ1rb3nz8o1_250.gifTotuşi, e bine că cineva, în liceul ăsta, nu se teme să iasă în evidenţă cu o poză postată pe facebook numai cu cărţi, cu toate că şi ea ştie că există riscul ca ceilalţi ce nu au aceleaşi idei tâmpite, după părerea lor, ca ale ei să o considere implicit şi pe ea, o tâmpită. Bravo ţie, girl!
În fine, revenind la tipa care m-a determinat să scriu postul, am văzut că are un volum din Instrumente Mortale şi nu ştiu cum s-o trag de limbă să-mi zică de la ce librărie din oraşul ăsta uitat de lume l-a luat. V-am zis că-l caut de peste 2 săptămâni şi mă tentează tare gândul să-l comand pe net cu riscul să plătesc şi taxele alea nesuferite de trasport.Ştiu, aş putea să citesc oricare alte cărţi, şi chiar citesc, dar gândul că trebuie să citesc şi seria asta nu-mi prea dă pace. De fiecare dată când mai termin o carte îmi vine iar în minte şeria Instrumente Mortale. Ştiu, îmi lipsesc ceva piuliţe, dar nu vreau să le reglez. Probleme!? -.-"
Şi că tot suntem la subiectul ăsta, vă zic că mă bucur enorm că Bravo din 29 ianuarie - adică de maaarţi - începe să vină la pachet cu Vampirii din Morganville. Chiar mă tenta într-o zi să îmi cumpăr seria asta, dar am dar prioritate altora, totuşi. :D
Cheers! ^^
 

11 comentarii:

  1. Eu am o poză de cover cu seria IM şi mă îndoiesc că ştie cineva din şcoală ce e aia -.- Ceea ce e frustrant rău. De ce nu adună toţi bookish-bloggerii într-o şcoală şi gata? Lumea ar fi mult mai bună aşa.
    Cred c-o să-ţi placă VM, eu am citit primele patru volume şi sunt destul de bune. Şi pe IM trebuie să ţi-o cumperi cu orice preţ, trust me, I'm a cucumber ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! Aşa n-am mai fi obligaţi să mai suportâm cocălăreala - există cuvântul ăsta!? - altora.
      Şi da, sunt convinsă că IM şi VM şunt mortale, însă mă oftic de mor că la mine în oraş nu s-a auzit încă de aşa ceva. E păcat... -.-"

      Ștergere
  2. Mai există și tipe care folosesc cărțile ca pe accesorii. Și când le întrebi despre ce e vorba în carte îți dau un răspuns - " Chiar nu știu, am cumpărat-o doar că mi-a plăcut coperta " ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, ştiu. :)) Cunosc specimene de-stea cu carul, însă nu ştiu ce să zic despre tipa asta despre care am scris în post. Parcă aş crede-o că citeşte că avea un teanc de vreo 5-6 cărţi - absolut mortale - şi în spate alte cărţi la fel de mortale. :))

      Ștergere
  3. Poți să iei seria de pe grupulcotint.ro
    Sunt mai ieftine decât le-ai lua separat. Adică acolo sunt 70 și ceva și dacă iei, de exemplu, Orașul Oaselor, plătești 45 de lei pe ea. Diferența e mare, și mi se pare că e la pachet promoțional, așa că nu plătești taxele de livrare (parcă.. :-?)
    În fine, TREBUIE să citești IM. Și VM. Sunt flawless. De la VM am citit doar primele patru volume, dar sunt superbe. Doamne, dacă așa o să fie și la liceul în care vreau să intru, cred c-am s-ajung să-mi înfig furculița-n mână numai să scap de monotonie. Și de cocalari :-" Și de manele x|

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca la tine să nu fie aşa. =.= Îţi doesc tot norocul din lume la capitolul ăsta! Mie nici prin cap nu-mi trecea că voi avea atâtea specimene în clasă care asculta manele la ordinea zilei şi scriu în halul ăla pe mess şi pe facebook.
      Şi mersi, chiar cred c-am să comand de undeva de pe net seria că aş mai vrea să-mi mai cumpăr şi Insurgent. În fine, văd eu ce fac, însă cert e că sigur le voi citi. ^^

      Ștergere
    2. Sunt pe aceeași lungime de undă cu tine când e vorba de specimenele care scriu cât de porcos scriu pe unde găsesc ocazia.
      Mă bucur c-ai să le citești. Nu trebuie ratate cu niciun preț. A, și de-abia aștept să le citești ,să am pe cineva în plus cu care să comentez >:)

      Ștergere
  4. "Lumea exista pentru a se ajunge la o carte" spunea candva un mare poet.Ce frumoasa convingere si ce imperativa obligatie ca daca lumea exista pentru a se ajunge la o carte, atunci si cartea, la randul ei sa existe pentru a se ajunge la o lume.
    Din pacate, cum bine ai punctat si tu, tinerii din ziua de azi nu se mai "complica" in astfel de activitati "demodate" si "ridicole".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte furmos spus! :)
      Din fericire, totuşi, mai sunt câţiva - din care mă simt onorată că mă număr şi eu - care încă mai au aceste desprinderi "demodate" şi "ridicole". Mama îmi spunea ca atunci când ea era tânără se citea mult mai mult decât se citeşte acum. Şi e inevitabil, astfel, să nu mă întreb cum vor arăta activităţile tinerilor de peste 20 de ani, când probabil voi fi şi eu mamă. Eu n-am cum să neg că totuşi sunt alte vremuri şi alte sunt orientările tinerilor, dar totuşi, fără cultură nu avem cum să ne descurcăm în societate.

      Ștergere
  5. Tipa aia avea dreptate.LOL,măcar mai sunt persoane normale.Cât de cât..

    RăspundețiȘtergere