miercuri, 2 ianuarie 2013

Cocalari vs. Rockeri

Deci, mi-am reluat postul principal de aberat numai ca să scap de citit un odios volum din Moromeţii  care mă aşteaptă răcoros şi cu braţele încrucişare pe pat, pe pătură mai exact.
În fine, ieri am avut o imensă ceartă cu o prietenă pe tema manelelor şi a muzicii rock. Bine-nţeles, eu eram cu rockul, ea cu manelele.
Nu vă imaginaţti că de la o simplă glumă - dar care ştiu eu că în spatele ei se ascundea un vădit reproş faţă de alergia mea cu privire la manele -.-" - s-a ajuns la o ceartă în toată regula - slavă Domnului, virtuală -.

 Şi colac peste pupăză, tipa mi-a mai şi pus pe peretele de pe facebook o manea de-ia de prost gust şi care avea atât de multe versuri încât la sfertul melodiei le ştiam pe derost. Era ceva gen "Solo!" şi "De la fratele meu pentru fratele meu fără număr!". N-am avut curajul să o ascult pe toată că mi-a fost teamă. Pe bune! Cum unora le e frică de Chucky sau Bau-Bau, mie îmi e frică de manele şi de filmele animate cum ar fi filmul ăla pe care l-am văzut cu toţii în copilărie "Veronica".
Mă rog, la un moment dat eram atât de roşie de furie la faţă încât mi se umflase o venă la gât iar mie niciodată - şi când zic niciodată chiar e niciodată. Nici chiar când zbier cât mă ţin plămânii nu mi se cunosc venele de pe gat. - şi am închis laptopul de furie.
Ce m-a enervat cel mai mult e că eu îi ziceam că rockul e într-adevăr de calitate - şi chiar e, nu? - nu ce ascultă ea, şi ea "nu, că manelele sunt că dacă n-ar fi nu le-ar mai asculta toată lumea". Păi frate, le asculă, că românii e un popor care nu ştie să aprecieze adevărata valoare a muzicii.
Şi aşa, am ajuns la un moment dat să nu mai vobim decât cu replici gen "asta da melodie" şi să aruncăm una-ntralta ba cu manele, ba cu rock, după caz.
Prin urmare, am ajuns la următoarea concluzie: Eu nu voi mai asculta niciodată în toată viaţa mea manele şi sunt sigură că nici ea nu va mai asculta niciodată rock. Partea proastă e că eu voi fi constrânsă de anumite siituaţii - pe care nu vreau să mi se imaginez acum - să ascult manele, dar ea să asculte rock nu prea.
Cheers! ^^

12 comentarii:

  1. DOAMNE:)) Maneliştii ăştia cred că lumea e a lor.Mai bine rockeri decât oamenii ăia fără viaţă:O:))

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Ştiu! Bine, nu mă cosider o rockeriţă înăscută, pentru că astult toate genurile de muzică - in afară de manele, normal -, dar totuşi nu mă laud pe peste tot cu muzica pe care o ascult.

    RăspundețiȘtergere
  3. Rockul e dă best frate! Fata ta ascultă manele? Foarte bine, pierderea ei. Nu știe ce înseamnă muzică de calitate :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Știi ce mă bucur? Că am niște prietene su-bli-me care ascultă rock. Ăsta e unul dintre motivele principale pentru care sunt prietenă cu ele. :)) Și de cel puțin un an sunt rockeriță veritabilă. :o3 Bineee, o singură melodie ne-rock mi-a scăpat printre favorite că e prea iubibilă. She wolf de David Guetta. Credeam că e o tâmpenie, dar videoclipul i-a pus capac. Și-am rămas cu ea în căp'șor ca fiind una dintre chestiuțele pe care le ascult eu. ^^ Na, că acu' facem comuniunea rockerilor. Cine e cu mine? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mă pot declara ca tine "o rockeriţă veritabilă" pentru că ascult cam toate genurile de muzică. Totul e să fie de calitate, iar manele sigur nu intră în categoria asta. :))
      Dar în pim plan ascult rock, normal. :D

      Ștergere
  5. Da, manelele sunt cele mai de calitate chestii scoase până acum în industria muzicală. *facepalm* Şi eu m-am certat odată cu nişte manelişti şi nu o mai scoteam la capăt cu ăia: şi-au adus toate neamurile. Măcar m-am distrat. Oricum, rockul mi se pare cel mai bun gen muzical, adică transmite un mesaj aparte, gândit şi pus bine în versuri. Eu una ascult doar rock, metal şi jazz. ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa e, majoritatea melodiilor rock sunt foarte ok, dar bine-nţeles că nu mulţi înţeleg asta -.-".
      Şi eu ascult jazz, e foarte calmant uneori. :D

      Ștergere
  6. Titlul m-a atras, şi trebuie să-mi zic şi eu cuvântul.
    Nu toată lumea ascultă manele *slavă Cerului!* pentru că altfel n-ar mai există muzica bună. Acuma, pebune, nu că ridic în slăvi acest gen de muzică (plus că nu ascult numai şi numai rock), dar manelele NU înseamnă muzică. Reprezintă doar nişte lălăieli nenorocite şi greţoase, pline de onomatopee şi alte aiureli; nimic concret.

    PS. Hei, suntem din acelaşi oraş :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! Manelele, oricât de obiectivă aş încerca să fiu atunci când le ascult, pe cuvânt dacă le găsesc vreun mesaj pe care încearcă să îl tranmită.
      O.o Da? Câttt de drăguuuţ! :3

      Ștergere
  7. salut, scrii fainut, te intereseaza un parteneriat? gen ne facem reclama la bloguri unul altuia pe prima pagina. astept raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  8. salut, scrii fainut, te intereseaza un parteneriat? gen ne facem reclama la bloguri unul altuia pe prima pagina. astept raspuns!

    RăspundețiȘtergere